Groentecurry

09/06/11 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:29

Geef je waardering

Groentecurry

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g selderij
  • 2 grote wortelen
  • 4 bloemkoolroosjes
  • 1 l groentebouillon
  • 4 dl basiscurrysaus
  • 1 dl kokosmelk
  • 4 groene kardemom
  • 1 el basiscurrypoeder
  • 100 g mange-tout (peultjes)
  • 50 g sugarsnaps of erwtjes
  • 8 kleine groene asperges
  • 2 el limoensap
  • 1 tl shansopeper

Bereidingswijze

Snij de selderij in stukjes. Schil de wortelen en snij in ronde stukken van 3 mm dik. Kook beide groenten, evenals de bloemkoolroosjes, beetgaar in groentebouillon. Hou warm.

Verwarm 4 dl basiscurrysaus, mix glad, voeg 1 dl kokosmelk toe. Kruid met kardemom en 1 eetlepel currypoeder. Voeg mange-tout, erwtjes en asperges toe en laat gaar worden. Breng op smaak met limoensap. Roer goed en doe er de selderij, wortelen en bloemkoolroosjes bij. Kruid met shansopeper en serveer.

Lees meer over:

Onze partners