Groentecurry (gobi mutter korma)

  • Moeilijkheid

Voor 4:

plantaardige olie

1 tl komijnzaad

15 g fijngehakte gember

15 g fijngehakte knoflook

100 g gesnipperde ui

350 g bloemkool, in roosjes verdeeld en geblancheerd

1 tl garam masala

1 tl kurkuma

1 tl chilipoeder

1 dl yoghurt

water

100 g erwten

zout, naar smaak

0,5 dl room

20 g fijngehakte verse koriander

Verhit wat olie in een pan en voeg de komijn toe. Wacht tot de komijnzaadjes beginnen te springen in de pan en voeg dan gember en knoflook toe. Fruit het geheel op een matig vuur. Voeg de uien toe en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkool toe en bak 2 minuten. Voeg de garam masala, kurkuma en chili toe. Roer de yoghurt door de groenten met voldoende water om het geheel wat losser te maken. Laat 3 minuten zacht koken en doe er dan de erwten bij. Kruid naar smaak met zout en laat nog 1 minuut zacht koken. Voeg de room en de koriander toe vlak voor de pan van het vuur wordt genomen. Roer even en dien onmiddellijk op met rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content