Groentecrumble met mosterdsaus en hazelnoten-parmezaankorst

05/01/12 om 13:57 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:28

Groentecrumble met mosterdsaus en hazelnoten-parmezaankorst

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 700 g pompoenvlees
  • 4 el olijfolie
  • 400 g prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el boter
  • 300 g maïskorrels in blik

Voor de mosterdsaus:

  • 3 dl room
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 2 el grove mosterd
  • peper en zout

Voor de crumble:

  • 75 g vers broodkruim
  • 125 g hazelnoten
  • 75 g parmezaanse kaas in een stuk
  • 1/2 bosje bieslook
  • 50 g boter, gesmolten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in stukken, doe in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Bak 20 min. in de oven. Maak de prei schoon en snij in ringen. Hak de knoflook fijn. Fruit beide beetgaar in de boter. Voeg de maïskorrels toe, kruid met peper en zout, en warm even door. Haal nadien van het vuur.

Maak de mosterdsaus: laat de room, groentebouillon en tijm inkoken met een derde. Breng nadien op smaak met de mosterd, peper en zout.

Bereid de crumble: hak de eerste 4 ingrediënten fijn in een foodprocessor en voeg daarna de gesmolten boter toe. Haal de schotel met de pompoen uit de oven (zet de oven hoger op 200°C), verdeel er de prei en maïs over. Bedek met de mosterdsaus en besprenkel met de crumble. Bak nog 15 min. in de oven.

Lees meer over:

Onze partners