Groenteboeket met ahornsiroop

10/06/11 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 4 sjalotten
  • 300 gram babymaïs
  • 300 gram jonge wortelen
  • 4 el ahornsiroop
  • 4 el balsamico
  • 4 el olijfolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel fijngehakte sinaasappelschil
  • 1 theelepel fijngehakte gember
  • 1/2 theelepel korianderzaad
  • 4 el korianderblaadjes

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 3 cm. Blancheer de blokjes 3 minuten in gezouten water. Schil de sjalotten en snij ze in partjes. Halveer de babymaïs. Rooster het korianderzaad en maal het fijn. Verwarm de oven op 180°C. Vermeng de siroop, azijn, olie, sojasaus en sinaasappelsap en roer dit mengsel door de groenten. Neem 4 vellen bakpapier van 40 cm lengte en verdeel de groenten over de vellen. Vermeng de sinaasappelschil, gember en gemalen koriander en strooi dit over de groenten, samen met de korianderblaadjes. Kruid met peper en zout en vouw de pakketjes dicht. Zet 25 minuten in de oven. Haal de pakketjes uit de oven en dien onmiddellijk op met wilde rijst.

Bereidingstijd: 40 minuten

Onze partners