Groente- en rijstpannetje

09/06/11 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 ml Lacroix groentefond
  • 1 fijngehakte ui
  • 200 g langkorrelrijst
  • 2 middelgrote preistengels in fijne ringen gesneden
  • 1 rode peper, ontpit en in kleine reepjes gesneden
  • 1 courgette in stukken
  • 2 wortels in schijfjes gesneden
  • zout & vers gemalen zwarte peper
  • fijngehakte peterselie
  • 2 el boter

Bereidingswijze

De fijngesneden ui met wat boter in een ovenbestendige pan met hoge rand fruiten. Rijst toevoegen en kort roerbakken. Stoof hierin de groenten en kruid ze met wat peper en zout. De Lacroix groentefond erbij gieten en langzaam laten koken. De pan van het vuur nemen en minstens 12 min. in een voorverwarmde oven (180°C) laten braden.

Voeg wat boter en een beetje peterselie toe om het geheel op smaak te brengen.

Tip: Serveren met een gemengde salade voor een vegetarisch gerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Recept: Lacroix

Onze partners