Groente- en fruitschotel met mosterdsaus

09/06/11 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 5 sjalotjes
  • 2 wortelen
  • 2 witte knolletjes ( Â1/2 koolraap of 1 koolrabi)
  • 6 champignons
  • 1 struikje broccoli
  • 8 gepelde kastanjes
  • 20 cl verse room
  • 2 theelepels fijne Franse mosterd
  • Â1/2 theelepel kerriepoeder
  • zout

Bereidingswijze

Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd ze in gelijke blokjes. Pel de sjalotten en de witte knolletjes. Hak de sjalotjes fijn en snijd de knollen in blokjes van dezelfde grootte als het fruit. Schraap de wortels schoon, maar laat bovenaan nog ene beetje groen. Snijd ze in de lengte in vier. Was de champignons en verwijder de steeltjes. Verdeel de broccoli na het wassen in kleine roosjes. Doe de wortels, de sjalotten en de knollen in het onderste mandje van de stoompan en laat 15 minuten stomen. Voeg na 10 minuten in het bovenste mandje de broccoli, de champignons, de appel, de peer en de kastanjes toe. Bereid de mosterdsaus: meng de room met het kerriepoeder en de mosterd. Voeg naar eigen smaak zout bij. Na 15 minuten meng je de knapperige groenten en vruchten voorzichtig in een kom door elkaar. Serveer de mosterdsaus afzonderlijk.

Onze partners