Groene thee van pompelmoes en aardbei
350ml water
350ml water
6 zakjes groene thee
60ml honing
85g aardbeien, gepeld, gehakt
40g muntblaadjes
80ml sinaasappelsap
80ml pompelmoessap
20ml citroensap
2 sinaasappelschijfjes
2 pompelmoesschijfjes
IJs
Aardbeien voor garnering
Sinaasappelkrullen, voor garnering
Breng water aan de kook in een sauspan. Verwijder het water
van het vuur. Voeg de theezakjes toe en laat 15 minuten trekken.
Verwijder de theezakjes. Voeg honing toe en meng goed. Zet
het in de koelkast tot het koud is. Garneer met aardbeien en
sinaasappelkrullen.
Schud de aardbeien en muntblaadjes in een cocktail shaker.
Meng in een grote kan de geschudde aardbeienmix, koude
groene thee, sinaasappelsap, pompelmoessap en citroensap.
Zet gedurende 2 à 3 uur in de koelkast tot het mengsel goed
gekoeld is.
Om te serveren, giet de pompelmoezen-aardbeien groene
thee in een groot glas gevuld met ijs. Garneer met sinaasappelen
pompelmoesschijfjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier