Groene thee van pompelmoes en aardbei

25/03/13 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 350ml water
  • 6 zakjes groene thee
  • 60ml honing
  • 85g aardbeien, gepeld, gehakt
  • 40g muntblaadjes
  • 80ml sinaasappelsap
  • 80ml pompelmoessap
  • 20ml citroensap
  • 2 sinaasappelschijfjes
  • 2 pompelmoesschijfjes
  • IJs
  • Aardbeien voor garnering
  • Sinaasappelkrullen, voor garnering

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in een sauspan. Verwijder het water
van het vuur. Voeg de theezakjes toe en laat 15 minuten trekken.
Verwijder de theezakjes. Voeg honing toe en meng goed. Zet
het in de koelkast tot het koud is. Garneer met aardbeien en
sinaasappelkrullen.

Schud de aardbeien en muntblaadjes in een cocktail shaker.
Meng in een grote kan de geschudde aardbeienmix, koude
groene thee, sinaasappelsap, pompelmoessap en citroensap.
Zet gedurende 2 à 3 uur in de koelkast tot het mengsel goed
gekoeld is.

Om te serveren, giet de pompelmoezen-aardbeien groene
thee in een groot glas gevuld met ijs. Garneer met sinaasappelen
pompelmoesschijfjes.

Onze partners