Groene salade met eiervinaigrette, parmezaankaas en gemarineerde zalm

10/06/11 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g gemengde sla (raketsla, veldsla, waterkers, enz.)
  • 600 g zalmfilet

Marinade:

  • 2 citroenen
  • 2 steranijs, verkruimeld
  • zwarte peper en zout

Vinaigrette:

  • 1 eierdooier
  • 4 el melk
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl sesamolie
  • een scheut rodewijnazijn
  • zwarte peper en zout
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 3 el parmezaankaas

En verder:

  • 100 g schilfers parmezaankaas
  • 3 boterhammen
  • een teen knoflook

Bereidingswijze

De zalm in vier stukken snijden en minstens 2 uur op voorhand marineren in het sap van 2 citroenen, gekruid met steranijs, zwarte peper en zout. De zalm kort bakken in een zeer hete pan met antikleeflaag (de binnenkant mag nog rauw zijn). De salades schoonmaken, drogen en mengen. Het brood toasten, insmeren met een teen knoflook en in lange reepjes snijden. De vinaigrette maken door de aangegeven ingrediënten op te kloppen. De salade aanmaken met vinaigrette en bestrooien met broodkorstjes en schilfers parmezaankaas. De zalm lauw serveren bij de salade.

Lees meer over:

Onze partners