Groene matcha-mango-gembersmoothie

24/03/17 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Een ontbijt dat veganistisch, glutenvrij, sojavrij, granenvrij en olievrij is en toch heerlijk smaakt en je energie geeft: probeer deze groene ontbijtsmoothie van vegan queen Angela Liddon eens.

Groene matcha-mango-gembersmoothie

Groene smoothie © Ashley McLaughlin

Geef je waardering

voor 750 ml (2 personen)

Bereiding: 10 minuten

  • 250 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk
  • 2 rijpe middelgrote Ataulfomango's, schoongemaakt en in stukjes (ongeveer 240 g)
  • 1 middelgrote bevroren banaan, grof gehakt
  • 3/4 theelepel matchapoeder, of naar smaak (zie Tip)
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1-2 theelepels (5-10 ml) vers limoensap, naar smaak
  • 2 of 3 ijsklontjes

Bereidingswijze

Meng in een hogesnelheidsblender op de hoogste stand alle ingrediënten

tot een gladde smoothie. Dien de smoothie op en geniet ervan!

Tips: Sommige winkels verkopen zakjes matchapoeder voor het zetten van 1 kopje thee. Voor dit recept heb ik zo'n zakje gebruikt, maar voor de zekerheid is het misschien beter om het poeder af te wegen.

Voeg als je extra groene energie wilt krijgen een handvol jonge spinazie aan het mengsel toe.

Dit recept komt uit het kookboek 'Oh She Glows' van Angela Liddon, een boek vol vegan recepten voor iedere dag.

Onze partners