Groene smoothie van matcha, mango en gember

Een ontbijt dat veganistisch, glutenvrij, sojavrij, granenvrij en olievrij is en toch heerlijk smaakt en je energie geeft: probeer deze groene smoothie van vegan queen Angela Liddon eens.

Voor 750 ml (2 personen)
  • 250 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk
  • 2 rijpe middelgrote mango’s, schoongemaakt en in stukjes (ongeveer 240 g)
  • 1 middelgrote bevroren banaan, grof gehakt
  • 3/4 theelepel matchapoeder, of naar smaak (zie tip)
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1-2 theelepels (5-10 ml) vers limoensap, naar smaak
  • 2 of 3 ijsklontjes
Bereiding

Meng alle ingrediënten tot een gladde smoothie in een blender op de hoogste stand. Dien de groene smoothie op en geniet ervan!

Tip
  • Sommige winkels verkopen zakjes matchapoeder voor het zetten van 1 kopje thee. Voor alle zekerheid is het misschien beter om het poeder af te wegen.
  • Voeg als je extra groene energie wilt krijgen een handvol jonge spinazie aan het mengsel toe.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Oh She Glows’ van Angela Liddon.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content