Groene lasagne met kabeljauw, zeekraal en saffraanhollandaise

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 ui, 1 wortel

1 stengel groene selderij

1 laurierblaadje

1/2 tl zwartepeperkorrels

1/2 tl venkelzaad

2 tl zeezout

2 x 200 g kabeljauwhaas

1 citroen

Voor de lasagne:

12 gedroogde groene lasagnebladen

olijfolie

300 g zeekraal

zwarte peper

2 el grijze garnalen

1 zakje inktvisinkt

Voor de hollandaisesaus:

2 tomaten

1 snuif saffraandraadjes

2 eierdooiers

125 g gesmolten boter

witte peper en zout

Hak de ui, wortel en selderij grof en doe in een ondiepe pan met 6 dl water. Voeg kruiden en zout toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zacht koken en leg er de vis in.

Snij 2 plakjes van de citroen (gebruik de rest voor de zeekraal en hollandaise) en leg een plakje citroen op elke portie. Dek af en pocheer 5 minuten.

Haal de pan van het vuur en laat de vis afkoelen in het pocheervocht. Haal de vis uit het pocheervocht en verdeel in schilfers. Kook de lasagnebladen beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en bestrijk met olijfolie.

Blancheer de zeekraal in ongezouten water en laat goed uitlekken. Kruid met olijfolie, citroensap en peper. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en verwijder de schil en pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

Neem 2 eetlepels pocheervocht en laat er de saffraan in weken. Klop de eierdooiers los. Voeg het saffraanvocht en sap van een halve citroen toe. Klop met een elektrische handmixer en voeg druppelsgewijs de boter toe tot de hollandaise dik en smeuïg is. Kruid met witte peper en zout en hou warm.

Bouw de lasagne op door op 4 borden een lasagnevel te leggen. Verdeel bijna al de zeekraal over het deeg en leg er een tweede lasagnevel op. Verdeel de vis over het deeg en lepel er wat saus over. Werk af met de tomaten en resterende lasagnevellen.

Garneer met een takje zeekraal. Lepel de garnalen en hollandaisesaus rondom de lasagne. Roer de inktvisinkt los met olijfolie en druppel op de borden.

Kooktijd: 45 minuten

Matig moeilijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content