Groene curry van kip met Thaise aubergines, Thais basilicum en kokosmelk

© iStock

Probeer deze Kaeng Kiowan Kai, oftewel: Thaise groene curry van kip met kokos.

Voor 4 personen
  • 1 l kokosmelk
  • 6 el groene currypasta
  • 8 koffielepels suiker
  • 2 koffielepels zout
  • 4 el vissaus
  • 800 g kipfilet in stukken
  • 8 grote groene Thaise aubergines in vier
  • 40 kleine Thaise erwtaubergines
  • 12 keffir-limoenblaadjes
  • 4 bamboescheuten in frieten
  • 40 blaadjes Thaise basilicum
  • 4 rode Thaise chilipepertjes
Bereiding
  1. Verwarm de kokosmelk met 4 dl water. Doe er de currypasta bij en roer om. Voeg suiker, zout en vissaus toe en breng zacht aan de kook.
  2. Voeg de kip toe en 2 minuten later de aubergines, limoenblaadjes (waar de middennerf werd uitgetrokken om meer aroma los te maken) en bamboe.
  3. Laat 6 à 7 minuten zacht koken, doe er op het einde de Thais basilicum bij. Werk de Thaise groene curry af met reepjes fijngesneden chilipeper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content