Groene curry van kip met Thaise aubergines, Thaise basilicum en kokosmelk (Kaeng Kiowan Kai)

09/06/11 om 18:09 - Bijgewerkt om 18:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 l kokosmelk
  • 6 el groene currypasta
  • 8 koffielepels suiker
  • 2 koffielepels zout
  • 4 el vissaus
  • 800 g kipfilet in stukken
  • 8 grote groene Thaise aubergines in vier
  • 40 kleine Thaise erwtaubergines
  • 12 keffir-limoenblaadjes
  • 4 bamboescheuten in frieten
  • 40 blaadjes Thaise basilicum
  • 4 rode Thaise chilipepertjes

Bereidingswijze

Verwarm de kokosmelk met 4 dl water. Doe er de currypasta bij en roer om. Voeg suiker, zout en vissaus toe en breng zacht aan de kook. Voeg de kip toe en 2 minuten later de aubergines, limoenblaadjes (waar de middennerf werd uitgetrokken om meer aroma los te maken) en bamboe. Laat 6 à 7 minuten zacht koken, doe er op het einde de Thaise basilicum bij. Werk af met reepjes fijngesneden chilipeper.

Lees meer over:

Onze partners