Groene currypasta met kip

© Getty
Voor 4 personen
  • 800 g hoevekip filet in hapklare reepjes
  • 4 el olie
  • 70 g groene currypasta
  • 800 ml kokosmelk
  • 4 Thaise aubergines in 6 stukken
  • 20 Thaise mini-erwtaubergines
  • 2 kl suiker
  • 3 el vissaus
  • 4 kaffir-limoenblaadjes, gehalveerd
  • 15 Thaise sweet basil-blaadjes
  • 1 rode peper
  • 2 el groene basilicumolie (olie gemixt met basilicum blaadjes)
Voor de currypasta (180 g )
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 24 kleine groene bird eye-chilli
  • 2 stengels limoengrasstengels
  • 3 el gehakte galangawortel
  • 1 el lepel zeste van kaffir-limoen
  • 30 g korianderwortels
  • 6 teentjes look
  • 60 g gehakte sjalotten
  • 10 g garnalen pasta
Bereiding
  1. Plet alle ingrediënten voor de curry in een vijzel. Neem één eetlepel van ±35 g en meng met 400 ml kokosmelk. De rest kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden.
  2. Marineer de kipreepjes 30 minuten in wat sojasaus . Bak deze met wat olie in een aparte pan en zet opzij. Doe olie in een pan en zet op een zacht vuurtje. Voeg er de currypasta bij en roer. Doe er beetje bij beetje de kokosmelk bij. Blijf roeren tot de currypasta gaar is. Voeg vissaus, kruiden en suiker toe. Doe er de groenten , kip, basilicum, kaffir-limoenblaadjes bij en laat nog 1 minuut sudderen.
  3. Werk de kip met groene currypasta af met wat groene basilicumolie. Garneer met fijngesneden rode peper. Serveer met jasmijnrijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content