Groene curry pasta met kip

09/06/11 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 180 g curry pasta:

  • 1 tl gemalen koriander zaad
  • 1 tl gemalen komijn zaad
  • 24 kleine groene bird eye chilli
  • 2 stengels limoen gras stengels
  • 3 el gehakte galanga wortel
  • 1 el lepel zeste van kaffir limoen
  • 30 g koriander wortels
  • 6 teentjes look
  • 60 g gehakte sjalotten
  • 10 g garnalen pasta

Overige ingrediënten:

  • 800 gr hoevekip filet in hapklare reepjes
  • 4 soeplepels olie
  • 70 gr groene curry pasta (ook kant en klaar verkrijgbaar )
  • 800 ml kokosmelk
  • 4 Thaise aubergines in 6 gesneden
  • 20 Thaise mini erwt aubergines
  • 2 koffie suiker
  • 3 el vissaus
  • 4 kaffir limoen blad gehalveerd
  • 15 blaadjes Thaise sweet basil
  • 1 rode peper
  • 2 el groene basilicum olie ( olie gemixt met basilicum blaadjes )

Bereidingswijze

Plet alle ingrediënten voor de curry in een stenen mortier. Neem één eetlepel of circa 35 g ervan om te vermengen met 400 ml kokosmelk. Rest kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Marineer de kip reepjes met wat sojasaus 30 min. Bak deze met wat olie in een aparte pan en zet opzij. Doe olie in een pan en zet om zacht vuurtje. Voeg er de curry pasta bij en roer. Doe er beetje bij beetje de kokosmelk bij. Blijf roeren totdat curry pasta gaar is. Voeg vissaus, kruiden en suiker bij. Voeg groenten , kip, basilicum, kaffir limoenblaadjes bij en laat nog 1 minuut sudderen.

Werk af met wat groene basilicum olie om wat groen te brengen in de curry. Garneer met fijngesneden rode peper. Serveer met jasmijnrijst.

Lees meer over:

Onze partners