Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarteolijvencroutons

10/06/11 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Geef je waardering

Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarteolijvencroutons

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 bussel groene asperges
  • 50 g boter
  • 1 tl suiker
  • 5 dl kippenbouillon
  • 125 g ricotta
  • 1/2 bosje basilicum
  • extra vergine olijfolie, voor de afwerking

Voor de croutons:

  • 250 g Griekse zwarte olijven
  • 3 el olijfolie
  • 4 sneden toastbrood

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de croutons: ontpit de zwarte olijven en pureer met de olijfolie tot een pasta. Snij de korsten van het brood en snij het brood in blokjes. Wentel in 1 el olijvenpasta (bewaar de rest voor een ander recept) en bak goudbruin in een antikleefpan. Breek de taaie uiteinden van de asperges, was de stengels en hak ze fijn. Smelt de boter in een grote pan en fruit de asperges met de suiker. Voeg de kippenbouillon toe en kook de asperges gaar.

Mix de asperges met hun kookvocht, de ricotta en basilicum. Kruid met peper en zout. Giet in soepborden en werk af met de croutons en een straaltje extra vergine olijfolie.

Lees meer over:

Onze partners