Grecque van artisjokken met feta

  • Moeilijkheid

Deze vegetarische groenteschotel kun je serveren met groenten die je vooraf zelf gemarineerd hebt. De feta zorgt voor de finishing touch.

Voor 4 personen

Voor de marinade:

2 dl droge witte wijn

sap van 1 citroen

snufje saffraandraadjes

1 teen knoflook, gehalveerd

1 tl korianderzaad

1 laurierblaadje

1 takje tijm

1/2 tl zwarte peperkorrels

0,5 dl olijfolie

0,5 dl extra vergine olijfolie

Voor de groenten:

6 kleine artisjokken

500 g bloemkool, in roosjes

500 g broccoli, in roosjes

8 jonge wortelen, geschild

300 g feta, verkruimeld

2 el koriander, gehakt

Bereiding

1. Doe alle ingrediƫnten voor de marinade, behalve de oliƫn, in een pan en laat tot de helft inkoken. Haal de pan van het vuur en laat enkele minuten afkoelen alvorens de oliƫn erdoor te roeren. Kruid met zout en peper.

2. Prepareer de artisjokken: verwijder de buitenste bladeren tot aan de malse lichtgele blaadjes. Snijd twee derde van de bovenkant weg en werk de onderkant en de steel bij met een dunschiller. Halveer de artisjokken en verwijder het hooi en de scherpe paarse blaadjes. Halveer de artisjokken nogmaals. Leg ze meteen in een kom met citroensap en water om verkleuren te voorkomen.

3. Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in gezouten water: 5 tot 10 minuten voor elke groente. Laat de groenten goed uitlekken en leg ze in de marinade. Dek de schaal af en laat de groenten minstens 1 uur marineren.

4. Serveer de groenten op kamertemperatuur met feta en werk af met koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content