Grecque van artisjokken met feta

10/06/11 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de marinade:

  • 2 dl droge witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • snufje saffraandraadjes
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1/2 tl zwarte peperkorrels
  • 0,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl extra vergine olijfolie

Voor de groenten:

  • 6 kleine artisjokken
  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 8 jonge wortelen, geschild
  • 300 g feta, verkruimeld
  • 2 el koriander, gehakt

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de marinade, behalve de oliën, in een pan en laat tot de helft inkoken. Haal de pan van het vuur en laat enkele minuten afkoelen alvorens de oliën erdoor te roeren. Kruid met zout en peper.

Prepareer de artisjokken: verwijder de buitenste bladeren tot aan de malse lichtgele blaadjes. Snij twee derde van de bovenkant weg en werk de onderkant en de steel bij met een dunschiller. Halveer de artisjokken en verwijder het hooi en de scherpe paarse blaadjes. Halveer de artisjokken nogmaals. Leg ze meteen in een kom met citroensap en water om verkleuren te voorkomen.

Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in gezouten water: 5 tot 10 minuten voor elke groente. Laat de groenten goed uitlekken en leg ze in de marinade. Dek de schaal af en laat de groenten minstens 1 uur marineren.

Serveer de groenten op kamertemperatuur met feta en werk af met koriander.

Lees meer over:

Onze partners