Gravlax-soufflé

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

6 lente-uitjes

25 g boter

cayennepeper

1,5 el bloem

175 ml melk

2 el graanmosterd

3 eierdooiers

100 g gerookte zalm

2 el verse dille

3 eiwitten

boter

amandelpoeder voor de vormpjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet vier soufflévormpjes in met boter en bestrooi ze met amandelpoeder. Snij de lente-uitjes in ringetjes en laat de boter smelten in een pannetje. Voeg de lente-uitjes en cayennepeper toe. Fruit enkele minuten en roer de bloem door de boter.

Voeg beetje bij beetje de melk toe. Laat 1 minuut zacht koken tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur en roer de mosterd en eierdooiers door de bechamel. Snij de zalm in stukjes en hak de dille fijn. Roer beide door de saus en kruid licht met zout. Sla de eiwitten stijf en spatel ze door de soufflébasis. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet ze 20 minuten in een warmwaterbad in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content