Gravad lax van zalm gemarineerd in Dun Beagan Island Single Malt 8 years

10/06/11 om 09:27 - Bijgewerkt om 09:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

  • 800 g zalm
  • rode peperbolletjes
  • peper
  • whisky
  • suiker
  • olijfolie
  • dille
  • peterselie
  • 2 bloedsinaasappelen
  • 8 grote pijlen witloof
  • witte wijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de zalm met een trancheermes in zo dun mogelijke plakjes en schik ze in een diepe schotel. Bestrooi de vis met versgemalen peper, roze peperbolletjes, suiker, fijngehakte dille, sprenkel er olijfolie en whisky over en laat 1 nacht marineren.

Snijd partjes uit de sinaasappels en snijd het witloof in julienne, besprenkel met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Leg de zalm op het bord en schik de salade mooi in het midden van het bord.

Onze partners