Gravad lax van zalm gemarineerd in Dun Beagan Island Single Malt 8 years

Ondersteunend algemeen beeld dat niet tot dit recept behoort.
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

800 g zalm

rode peperbolletjes

peper

whisky

suiker

olijfolie

dille

peterselie

2 bloedsinaasappelen

8 grote pijlen witloof

wittewijnazijn

peper en zout

Bereiding

1. Snijd de zalm met een trancheermes in zo dun mogelijke plakjes en schik ze in een diepe schotel. Bestrooi de vis met versgemalen peper, roze peperbolletjes, suiker, fijngehakte dille, sprenkel er olijfolie en whisky over en laat 1 nacht marineren.

2. Snijd partjes uit de sinaasappels en snijd het witloof in julienne, besprenkel met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.

3. Leg de zalm op het bord en schik de salade mooi in het midden van het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content