Gravad lax met honing-mosterdvinaigrette

09/06/11 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

Geef je waardering

Gravad lax met honing-mosterdvinaigrette

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 stuk zalmfilet op vel van 500 g
  • 2 el grof zeezout
  • 1 el demerarasuiker
  • 1 bos verse dille,
  • brood naar keuze

Voor de saus:

  • 1 el mosterd,
  • 1 el honing
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 2 el fijngehakte dille,
  • zwarte peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Snijd onreinheden van de zalm en trek met een pincet alle resterende graten eruit. Leg in een kom. Meng zout met suiker, wrijf het visvlees ermee in. Kneus de dille en leg op de vis. Druk goed aan, dek af met aluminiumfolie en leg een gewicht erop. Zet minimum 1 dag in de ijskast.

Meng mosterd en honing en klop straalsgewijs de olie eronder. Voeg fijngehakte dille toe, kruid met peper en zout.

Wrijf dille, zout en suiker van de zalm en snijd in plakken van minimum 5 mm dik, van boven naar beneden. Lepel de vinaigrette rondom en serveer met brood.

Onze partners