Gratin van zoete aardappel en granny smith met esdoornsiroop

© Diane Hendrikx

Voor 8 à 10 personen
  • 5 el boter
  • 2 el bloem
  • 1,75 dl esdoornsiroop
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 3 oranje zoete aardappelen
  • 3 granny smithappels
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschotel in met 1 eetlepel boter. Smelt de rest van de boter en meng er de bloem door. Laat 1 minuut opkoken. Voeg esdoornsiroop, kaneel en zout toe. Laat al roerend zacht koken tot de suiker is opgelost en de saus is ingedikt.
  2. Schil de zoete aardappelen en de appels, verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snij de aardappelen en appels in dunne plakjes, schik beide in laagjes in de ovenschotel. Giet er de esdoornsaus over en dek af met aluminiumfolie. Bak 40 minuten.
  3. Verhoog de oventemperatuur tot 230°C. Verwijder de folie en bak de gratin nog 20 minuten. Serveer de gratin van zoete aardappel warm.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content