Gratin van sinaasappel met sabayon, bitter chocoladeijs en pistaches

© Getty
Voor 4 personen
  • 6 sinaasappelen
  • 1,5 dl zoete Banyuls
  • 60 gr fijne rietsuiker
  • 1 dl stijfgekopte room
  • 2 eierdooiers
  • 4 bollen bitter chocoladeijs
  • enkele fijngestampte verse pistachenootjes
Bereiding
  1. Maak een sinaasappelslaatje door de vruchten tot op het vlees te schillen (bewaar het sap) en de partjes te scheiden door voorzichtig met een mes tussen de vliesjes te gaan. Schik de partjes sinaasappel in rozetten op diepe borden.
  2. Zet de grill van de oven aan. Maak de sabayon door de wijn, de suiker, het sinaasappelsap en de eierdooiers in een pan au bain-marie te mengen en op te kloppen. Blijf kloppen tot de sabayon warm is, maar zorg dat het ei niet stolt.
  3. Werk de slagroom door de sabayon en laat hem weer even warm worden, nog altijd terwijl je klopt. Schep de sabayon op de sinaasappel en laat de borden in de oven gratineren.
  4. Versier elk bord met een bol ijs en werk de gratin van sinaasappel af met de pistachenootjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content