Gratin van grondwitloof met Achelse blauwe, witbier en Ardense ham

Voor 4-6 personen
  • 25 g boter
  • 1 el suiker
  • 6 stronkjes grondwitloof, in de lengte gehalveerd
  • 1/2 flesje witbier, bv. Blanche de Namur
  • 50 g bruinbroodkruimels
  • 25 g fijngehakte walnoten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 75 g Achelse blauwe of stilton
  • 2 sneetjes Ardense ham
  • peper en zout
Bereiding
  1. Smelt boter en suiker op hoog vuur in een grote, vuurvaste braadpan. Schik er het grondwitloof in, met de snijkant naar beneden. Bak 2 à 3 minuten tot de groente gekaramelliseerd is (doe dit in twee keer als de pan niet groot genoeg is). Giet er het witbier bij en stoof beetgaar.
  2. Schik vervolgens het witloof in een braadslee en giet er het ingekookte vocht rond.
  3. Meng broodkruimels, walnoten, Achelse blauwe en tijm. Kruid met peper en zout. Strooi over het witloof. Bak goudbruin in de oven.
  4. Bak intussen de Ardense ham krokant in een droge antiaanbakpan. Breek in stukjes en serveer bij het witloof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content