Gratin van groene groenten met parmezaanroom

© Getty

Dit recept zal niet alleen bij vegetariërs in de smaak vallen. Wie houdt er nu niet van een gratin met groene groenten en parmezaanroom?

Voor 4 personen
  • 400 g prei
  • 2 el boter
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 dl Noilly Prat
  • 4 middelgrote courgettes
  • olijfolie
  • 450 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 dl room
  • 1,5 tl grove mosterd
  • 75 g versgeraspte parmezaan
Voor de korst
  • 100 g geroosterde amandelen
  • 50 g vers bruin broodkruim
  • 2-3 el gesmolten boter
  • 1 el fijngehakte tijm
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de prei in de lengte, spoel grondig en snijd in plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit prei en knoflook op een hoog vuur. Voeg 1 dl Noilly Prat toe en stoof 5 min.
  2. Snijd de courgettes in blokjes en bak 5 minuten in olijfolie op hoog vuur. Hak de spinazie grof. Meng alle groenten onder elkaar.
  3. Laat de bouillon en 1 dl Noilly Prat inkoken met de helft. Voeg de room toe, laat even opkoken en meng er de mosterd en 50 g parmezaan onder. Roer onder de groenten en schep in vier ingevette ovenschaaltjes.
  4. Maak de korst door alle ingrediënten, samen met de resterende 25 g parmezaan, fijn te mixen in een keukenrobot. Verdeel over de groenten en bak de gratin 20 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content