Gratin van groene groenten met parmezaanroom

04/09/14 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

Geef je waardering

Gratin van groene groenten met parmezaanroom

Ingrediënten

Voor 4:
400 g prei
2 el boter
4 tenen knoflook, fijn gehakt
2 dl Noilly Prat
4 middelgrote courgettes
olijfolie
450 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
2 dl groentebouillon
2 dl room
1,5 tl grove mosterd
75 g versgeraspte parmezaan


Voor de korst:
100 g geroosterde amandelen
50 g vers bruin broodkruim
2-3 el gesmolten boter
1 el fijngehakte tijm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de prei in de lengte, spoel grondig en snij in plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit prei en knoflook op een hoog vuur. Voeg 1 dl Noilly Prat toe en stoof 5 min. Snij de courgettes in blokjes en bak 5 min. in olijfolie op hoog vuur. Hak de spinazie grof. Meng alle groenten onder elkaar. Laat de bouillon en 1 dl Noilly Prat inkoken met de helft. Voeg de room toe, laat even opkoken en meng er de mosterd en 50 g parmezaan onder. Roer onder de groenten en schep in vier ingevette ovenschaaltjes. Maak de korst door alle ingrediënten, samen met de resterende 25 g parmezaan, fijn te mixen in een keukenrobot. Verdeel over de groenten en bak 20 min. in de oven.

Onze partners