Gratin van garnalen met gestoofde ijsbergsla en tomaten

09/06/11 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 300 g gepelde garnalen
  • 1/2 krop fijngesneden ijsbergsla
  • 2 gepelde vleestomaten, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1 dl garnaaljus (getrokken van de koppen)
  • 1 dl room
  • 50 g ijskoude boter
  • cayennepeper
  • zout
  • 1 soeplepel geklopte room

Bereidingswijze

Stoof de gesneden ijsbergsla in een weinig olijfolie en laat de sla uitlekken in een vergiet. Kook de garnaaljus tot de helft van het volume in, voeg de room toe. Laat alles even doorkoken en klop van het vuur af koude klontjes boter door de saus. Kruid met cayennepeper en zout en spatel de geklopte room door de saus. Schik de uitgelekte salade in een diepe schotel. Leg hier de koude garnalen en tomaat bovenop. Overgiet met de garnalensaus en zet de schotel onder een hete grill tot er een bruin korstje verschijnt. Opdienen in voorverwarmde borden met grove stukken boerenbrood en verse boter.

Lees meer over:

Onze partners