Gratin van courgette, grijze garnalen en tomatensaus

10/06/11 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Geef je waardering

Gratin van courgette, grijze garnalen en tomatensaus

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele tijmtakjes
  • fleur de sel
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 100 g tomatensaus
  • een 10-tal kappertjes
  • een 10-tal basilicumblaadjes
  • 200 g grijze garnalen

Bereidingswijze

Snij de courgettes in plakjes van ongeveer een halve centimeter en blancheer ze in ruim gezouten water.

Leg ze dakpansgewijs op een ovenplaat, bestrijk ze royaal met olijfolie, tijmtakjes en fleur de sel en strooi er de gemalen kaas over.

Stoof intussen de tomatensaus met de kappertjes, voeg basilicum toe en ga er losjes met de staafmixer door.

Verwarm de courgette onder een warme grill, deponeer de plakjes op warme borden, strooi er de garnalen over en serveer de tomatensaus erlangs.

Onze partners