Gratin van citrusvruchten met kletskoppen

08/06/11 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Met dit recept kan je oneindig experimenteren, bijvoorbeeld door andere vruchten te gebruiken of door er een scheutje likeur aan toe te voegen.

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier personen:

  • 2 sinaasappelen
  • 2 gele en 2 roze pompelmoezen
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl half opgeklopte room
  • 30 gram suiker

Voor de kletskoppen:

  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 275 gram suiker
  • 1/2 dl water
  • 125 gram bloem

Bereidingswijze

Schil de citrusvruchten, verdeel ze in partjes en pel ook die voorzichtig. Schik de partjes trapsgewijs en afwisselend van kleur in vuurvaste schoteltjes. Klop de eierdooiers, room en suiker schuimig au bain marie. Giet de eierroom over de vruchten en gratineer de schoteltjes een paar minuten onder de grill. Kneed de ingrediënten voor de kletskoppen snel tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en schik die ver genoeg van elkaar op een bakplaat, voorzien van bakpapier of ingevette alufolie. Bak de kletskoppen in een oven op 180°C, ze zijn goed als ze beginnen te bruinen. Haal de koekjes uit de oven en leg ze onmiddellijk op flessen of andere ronde voorwerpen zodat ze kunnen omkrullen.

Recept: Koks&Co

Lees meer over:

Onze partners