Gratin van citrusvruchten gemarineerd met tijm en krokant van amandelenan

10/06/11 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 pompelmoezen
  • 4 sinaasappels
  • 1 ugli
  • 1 pomelo
  • 80 rozijntjes
  • 100 g amandelschilfers
  • 50 g suiker.

Siroop van tijm:

  • 100 g suiker
  • 100 g water
  • 3 takjes tijm.

Bereidingswijze

De rozijntjes 2 dagen in water weken. De siroop bereiden: suiker en water aan de kook brengen, de tijm toevoegen en 10 minuten laten rusten. De infusie zeven. De pompelmoezen doormidden snijden. Het vruchtvlees van tussen de vliesjes snijden. De ugli, pomelo en sinaasappels schillen en de partjes van tussen de vliesjes lossnijden. Het vruchtvlees en de rozijnen marineren in de siroop. De halve pompelmoezen opvullen met gemarineerd vruchtvlees, bestrooien met amandelen en griessuiker en kort onder de grill kleuren.

Onze partners