Gratin van banaan en sinaasappel

© Getty
Voor 4 personen
  • 3 bananen
  • 3 sinaasappels
  • 2 el limonadesiroop
  • 2 el water
  • 2 el suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 cl slagroom
  • poedersuiker
  • 4 ovenvaste schaaltjes
Bereiding
  1. Schil de sinaasappels en snijd ze in dikke schijven. Het vrijgekomen sap van de sinaasappelen meng je bij het water en de limonadesiroop. Snijd nu ook de bananen in schijfjes en leg ze in het sap.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de schijfjes banaan en sinaasappel in de schaaltjes en besprenkel ze met het sap. De schaaltjes moeten zo’n 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Klop intussen de eierdooier, de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig schuim. Klop er dan de slagroom door tot het geheel een stevig mengsel wordt.
  4. Neem de schaaltjes uit de oven en zet de ovengrill aan. Bestrijk de schijfjes met de room en bestrooi met poedersuiker. Vervolgens zet je de schaaltjes 3 minuten onder de grill.
  5. Blijf in de buurt en let erop dat de room niet te donker kleurt. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content