Gratin van banaan en sinaasappel

08/06/11 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 bananen
  • 3 sinaasappelen
  • 2 eetlepels limonadesiroop
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/8 liter slagroom
  • poedersuiker
  • 4 ovenvaste schaaltjes

Bereidingswijze

Schil de sinaasappelen en snijd ze in dikke schijven. Het vrijgekomen sap van de sinaasappelen meng je bij het water en de limonadesiroop. Snijd nu ook de bananen in schijfjes en bedrenk ze in het sap.

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de schijfjes banaan en sinaasappel in de schaaltjes en besprenkel ze met het sap. De schaaltjes moeten nu zo'n 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop intussen de eierdooier, de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig schuim. Klop er dan de slagroom door tot het geheel een stevig mengsel wordt.

Neem de schaaltjes uit de oven en schakel nu de ovengrill aan. Bestrijk de schijfjes met de room en bestrooi met poedersuiker. Vervolgens zet je de schaaltjes 3 minuten onder de grill. Blijf in de buurt en let erop dat de room niet te donker kleurt. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Onze partners