Gratin van aardbeien en sabayon met Elixir d’Anvers

  • Moeilijkheid

Voor 4:

600g aardbeien

2 soepl. fijne kristalsuiker

1 dl droge witte wijn

1/2 dl Elixir d’Anvers

2 eierdooiers

1 eiwit

Enkele verse muntblaadjes

1 stuk exotisch fruit voor de afwerking (passievrucht, fysalis, stervrucht…)

Was de aardbeien, verwijder het kroontje, snijd ze in 4 verticale stukjes en verdeel ze over 4 ovenbestendige borden.

Verwarm de ovengrill voor om de maximumstand.

Doe de suiker, de wijn, de likeur en de eierdooiers in een pannetje op een zacht vuur. Klop deze mengeling goed op. De bereiding moet schuimig worden en qua volume verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Laat ze evenwel niet koken!. Neem daarom de pan enkele keren van het vuur terwijl je doorgaat met kloppen.

Neem de sabayon van het vuur zodra hij goed schuimig is, klop het eiwit tot sneeuw en meng dat door de lauwe sabayon.

Giet de sabayon over de aarbeien en zet de borden één na één onder de grill zodat ze mooi gratineren. Versier volgens je eigen smaak en inspiratie.

Recept: Philippe Renard

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content