Gratin van aardappelgnocchi met spek, roomkaas en rozemarijn

05/01/12 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Geef je waardering

Gratin van aardappelgnocchi met spek, roomkaas en rozemarijn

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g verse aardappelgnocchi
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 200 g roomkaas
  • 2 el fijngehakte rozemarijn
  • 3 dl room
  • 25 g parmezaan
  • peper van de molen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de gnocchi gaar in gezouten water; de gnocchi zijn gaar als ze komen bovendrijven. Laat de gnocchi goed uitlekken en schep ze in een beboterde ovenschotel.

Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een droge antikleefpan pan. Strooi over de gnocchi, samen met de rozemarijn. Verdeel vlokjes roomkaas over de gnochi en giet de room over het geheel. Werk af met de parmezaan en een draai van de pepermolen. Bak 20 min. in de oven tot de gratin goudbruin is.

Lees meer over:

Onze partners