Granité van frambozen met rood fruit en frambozencoulis met gin

Voor 4:

Voor 4:

2 dl frambozencoulis

1 dl gin

snuif suiker

scheut versgeperst sinaasappelsap

rood fruit naar keuze (frambozen, rode bessenÂ…)

Voor de granité:

500 g frambozencoulis

400 g water

150 g suiker, sap van 1 citroen

Meng alle ingrediÔnten voor de granité door elkaar en doe in een platte schaal om een gelijkmatig vriesproces te bekomen. Zet minimum 3 uur in de diepvriezer en roer om de 30 minuten los met een vork. Hoe meer men roert, hoe fijner de ijskristallen van de granité zullen zijn.

Roer voor de saus de frambozencoulis los met de gin, de suiker en het sinaasappelsap. Giet onderaan in glazen. Doe er de granité bovenop en versier met rood fruit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content