Granité van frambozen met rood fruit en frambozencoulis met gin

10/06/11 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 dl frambozencoulis
  • 1 dl gin
  • snuif suiker
  • scheut versgeperst sinaasappelsap
  • rood fruit naar keuze (frambozen, rode bessenÂ...)

Voor de granité:

  • 500 g frambozencoulis
  • 400 g water
  • 150 g suiker, sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Meng alle ingrediÃ"nten voor de granité door elkaar en doe in een platte schaal om een gelijkmatig vriesproces te bekomen. Zet minimum 3 uur in de diepvriezer en roer om de 30 minuten los met een vork. Hoe meer men roert, hoe fijner de ijskristallen van de granité zullen zijn.

Roer voor de saus de frambozencoulis los met de gin, de suiker en het sinaasappelsap. Giet onderaan in glazen. Doe er de granité bovenop en versier met rood fruit.

Lees meer over:

Onze partners