Goulash

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 uien

2 el varkensreuzel (of ganzenvet)

1 kg rundstoofvlees

2 tenen knoflook

1 theelepel komijnzaad

Â1/2 theelepel grof zout

1 grote vleestomaat

2 rode paprika’s

500 g aardappelen

scherp paprikapoeder

Pel de uien en snijd ze grof. Smelt de reuzel in een grote pan en fruit er de uien in. Voeg het vlees toe en bak al roerend langs alle kanten dicht. Plet de knoflook met de komijn en het zout fijn in een vijzel en doe bij het vlees. Bevochtig met 2 liter heet water en laat afgedekt 1 uur stoven.

Pel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika’s in ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg toe aan het vlees en laat gaar sudderen in 30 min. Kruid de bereiding met zout en paprikapoeder naar smaak. Serveer in diepe borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content