Goudbruin gekaramelliseerde aardappelen

2465543

Voor 4:

Goudbruin gekaramelliseerde aardappelen

Voor 4:

1 kg kleine stevige aardappelen (25-30 mm)

50 g kristalsuiker

50 g boter

Kook de aardappelen met de schil gedurende 15 min. in lichtjes gezouten water. Verwijder de schil en spoel ze in koud water. Door het water zullen ze er zijdeglanzend uitzien. Smelt de suiker in een grote warme pan. Voeg de boter toe als de suiker gesmolten is. Roer goed, zodat het niet aanbrandt. Doe nu voorzichtig de aardappelen erbij (door het water kan de boter spatten). Draai de aardappelen geregeld om, zodat ze aan elke kant goudbruin worden. Dien meteen op.

Tip: deze aardappelen zijn heerlijk bij ‘frikadeller’ (Deense hamburgertjes) en spinazie in roomsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content