Goudbruin gebakken zeebaars met rode currypasta (pla lad prik)

09/06/11 om 11:50 - Bijgewerkt om 11:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 kopjes Thaise basilicum
  • plantaardige olie (zonnebloem, maïs of arachide)
  • 800 g zeebaarsfilet
  • zout
  • 1 el rode currypasta
  • 220 à 250 g kokosroom
  • 4 el vissaus (nam pla)
  • 6 takjes verse groene peperbolletjes*
  • 2 fijngesneden rode chilipepertjes

Bereidingswijze

Frituur de helft van het basilicum in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de zeebaarsfilet in stukken van 10 cm. Was en droog de vis en kruid de stukken aan beide kanten met zout. Verhit enkele eetlepels olie en voeg de currypasta toe. Zodra de olie goed gemengd is met de currypasta, mogen de kokosroom en vissaus toegevoegd worden. Laat de saus enkele minuten sudderen, maar blijf roeren. Bak intussen de vis goudbruin in hete olie. Voeg de rest van het basilicum en de pepertakjes toe aan de saus. Schik het gefrituurde basilicum op een schotel en leg de stukken vis erop. Giet de saus over de vis en werk af met de verse pepertjes.

*onder meer te koop bij Carrefour

Lees meer over:

Onze partners