Glaasjes vanille-ijsparfait met frambozencoulis

Dit is een feestelijke afsluiter van een feestelijk diner. De bereiding vraagt wat tijd en aandacht, maar het resultaat ziet er prachtig uit.

Dit is een feestelijke afsluiter van een feestelijk diner. De bereiding vraagt wat tijd en aandacht, maar het resultaat ziet er prachtig uit.

Voor 6 glaasjes

Voor de frambozencoulis:

  • 100 g frambozen
  • 20 g suiker
  • citroensap
  • 1/2 blaadje gelatine, geweekt in koud water

Voor de vanille-ijsparfait:

  • 1/2 vanillestok
  • 1 dl melk
  • 80 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 3 dl slagroom

Afwerking:

  • muntblaadjes
  • enkele frambozen
  • decoratiesuiker

Bereiding

1. Frambozencoulis: mix de frambozen met de suiker en een weinig citroensap tot een gladde massa, verwarm tot ca. 60 °C, voeg onmiddellijk de geweekte gelatine toe. Plaats de glaasjes schuin in een eierkarton, verdeel er de frambozencoulis over, zet in de diepvriezer.

2. Vanille-ijsparfait: snijd het vanillestokje overlangs in tweeën, schraap de zaadjes eruit, doe ze samen met 3/4 van de suiker bij de melk. Breng aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers los met de rest van de suiker. Giet een deel van de kokende massa op de losgeklopte dooiers, meng goed. Breng alles over in één kookpot, verwarm tot 85 °C. Giet door een zeef en klop langzaam koud tot een luchtig beslag. Klop de slagroom op tot een luchtige maar niet te vaste crème. Spatel het vanillebeslag door de opgeklopte slagroom. Verdeel over de glaasjes en zet opnieuw in de diepvriezer.

3. Afwerking: werk elk glaasje voor het serveren af met frambozen, wat decoratiesuiker en een muntblaadje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content