Glaasje met bloedappelsienen met picon en een passievruchtenroom

09/06/11 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Geef je waardering

Ingrediënten

  • bloedappelsienen
  • zeste van sinaas, gekonfijt
  • 1/2 dl Picon
  • 250 gr passievruchtensap met sinaassap
  • 1/2 l room
  • 2 eierdooiers
  • 150 g suiker

Bereidingswijze

Bloedsinaasappel schillen à vif (tot op vruchtvlees) en partjes uithalen. /2 l room koken, passievruchtensap koken

6 eierdooiers + 150 g suiker in ruban kloppen. De room erbij roeren. Terug op het vuur en binden tot 70°C en dan pas het passievruchtensap erbij doen, van het vuur af.

Sap van sinaas zeven + Picon naar smaak + suikersiroop (1 l water + 1 kg suiker koken). Gelatine weken en smelten in sap (4 blaadjes voor 1 l sap), partjes sinaas in glas doen samen met de zeste (3 x laten koken, dan in siroop koken). Het sap samen met de gelatine doen. Alks alles is opgesteven, de passievruchtenroom erbij doen.

Lees meer over:

Onze partners