Gewokte zomergroenten

10/06/11 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 gram blanke asperges
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram jonge worteltjes
  • 100 gram jonge raapjes
  • 100 gram jonge uitjes
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwtjes
  • 100 gram tuinbonen
  • 125 gram parmezaankaas
  • 0,5 dl olijfolie
  • 25 gram boter
  • een scheutje oude aceto balsamico
  • zout, peper
  • een snuif vanillesuiker
  • aromatische tuinkruiden (dille, platte peterselie, kervel, enz.)

Bereidingswijze

De groenten schoonmaken, eventueel op maat snijden, spoelen en drogen. Een flinke scheut olijfolie in een wok verwarmen. De groenten die de langste gaartijd nodig hebben eerst roerbakken, te beginnen met de versneden wortels, raapjes, witte asperges, dan de jonge uitjes, tuinbonen en groene asperges en tot slot de doperwtjes en peultjes. Tijdens het roerbakken eventueel wat olijfolie toevoegen. Voorzichtig omspatelen, zodat de groenten heel blijven. De groentemengeling op smaak brengen met een snuifje vanillesuiker, peper, zout, een klontje boter en een scheutje aceto balsamico. Onmiddellijk opdienen en versieren met verse tuinkruiden en een kaaskoekje. Kaaskoekjes maakt men door de geraspte parmezaankaas in rondjes op een met boter ingesmeerde bakplaat te strooien. Goudbruin bakken in een oven van 200°C. Na het bakken kan men de koekjes op een deegrol leggen, zodat ze een halfronde vorm krijgen.

Tip:

Indien gewenst kan met de groenten serveren met een gepocheerd ei.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Onze partners