Gewokte kool met hijiki en yakitorikip

© Getty

Voor 4 personen
  • 25 g gedroogde hijiki (zeewier)
  • 1 el arachideolie
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 250 g fijngesneden rodekool
  • 150 g fijngesneden wittekool
  • 2 el sake
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • sojasaus, sesamolie en rijstazijn
Voor de yakitorikip
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 4 el sake (met laag alcoholgehalte)
  • 2 el mirin (zoete Japanse keukenwijn)
  • 1 el suiker
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 4 kipfilets (150 g elk)
Bereiding
  1. Maak de yakitorimarinade door sojasaus, sake, mirin, suiker, geperste knoflook en geraspte gember te mengen. Snij de kipfilets in de lengte in dunne repen en wentel in de marinade. Zet enkele uren (of een nacht) koel weg.
  2. Laat het zeewier 15 minuten weken in koud water. Haal de kip uit de marinade en rijg aan spiezen. Zeef de marinade in een pannetje en laat inkoken tot enkele koffielepels. Leg de kippenspiezen onder de grill en bak aan beide kanten tot de kip gaar is.
  3. Verhit de arachideolie in een wok of sauteuse en roerbak het fijngesneden pepertje, de rode- en wittekool kort. Voeg de sake toe en breng op smaak met sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
  4. Dien de gewokte kool op met de yakitorikip en -saus. Werk af met sesamzaadjes. (De kip kan eventueel vervangen worden door makreelfilets)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content