Gewokte Ierse Beef Stroganoff met gewafelde aardappeltjes

10/06/11 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

De Spaanse rode wijn Ribón '99 uit de streek van Ribeira del Duero doet het uitstekend bij dit gerecht. Deze elegante wijn met impressies van rijp rood fruit en vanille heeft een lange afdronk met mooie zuren en tannines. Hij is verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kleine maar vrij dikke biefstuk van Iers Angusrundvlees (150 tot 200 g)
  • 1 ui
  • 100 g champignons
  • 1/2 rode of gele paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 dl room
  • diepgevroren aardappelwafeltjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verdeel het vlees in lange reepjes en verwijder daarbij alle vetadertjes en vetrandjes. Snijd de ui in ringen, de champignons in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan. Zodra de olie licht begint te walmen, doet u de drie groenten in de pan. Bak ze, terwijl u voortdurend roert, op een hoog vuur gedurenden 3 min. (de groenten mogen vrij knapperig blijven). Kruid ze met peper en zout en schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Houd ze warm. Giet het bakvocht weg en verhit nu de tweed lepel olijfolier in de wokpan. Zodra de olie weer begint te walmen, brengt u de reepjes vlees in de pan. Roerbak ze op een hevig vuur gedurende 2 min. Kruid met peper en zout, voeg vervolgens de groente toe en laat nog heel even meebakken. Voeg de room toe en laat nog 1 minuut indikken. Verdeel de bereiding over warme borden. Serveer met gefrituurde aardappelwafeltjes en versier met gehakte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners