Gevulde vleesrol

10/06/11 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 à 6:

  • 1 mooie varkenslap (1 of 2 dikke sneden achterham of spiering kunnen ook)
  • 160 g ultradun gesneden Ardense nootham
  • 150 g mager vers spek
  • 200 g varkensgehakt
  • een halve teen look
  • 10 takjes platte peterselie
  • 1 ei
  • 2 el reuzel
  • 100 g fijngehakte uien
  • 3 hardgekookte eieren
  • 25 cl rode wijn
  • peper en zout
  • een mespunt foelie

Bereidingswijze

De vulling bereiden: Look en peterselie zeer fijn snijden. Het ontvette spek en de Ardense nootham in blokjes verdelen. Het hele ei en het gehakt aan de overige ingrediënten toevoegen. Alles mengen. Kruiden met peper en zout (pas op: de ham is al zout). De varkenslap (ze laten overlappen als het er twee zijn) op een plank leggen zodat u een stuk vlees bekomt van 20 bij 30 cm. Een deel van de vulling in het midden leggen. De hardgekookte eieren in de lengterichting in het midden van de vulling drukken en bedekken met de rest van de vulling. Het pakket sluiten en dichthouden met houten prikkers.

De reuzel verhitten in een stoofpan en daarin de uien even laten zweten. Voorzichtig het vleespakket in de pan leggen en het vuur iets hoger draaien om het vlees aan alle kanten te bruinen. Bevochtigen met de wijn en lichtjes kruiden met peper, zout en eventueel een mespunt foelie. Laten garen onder deksel op een laag vuur gedurende 50 minuten. In de helft van de bereidingstijd het pakket omdraaien. Warm serveren met de saus.

Onze partners