Gevulde tongrolletjes

10/06/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 6 tongfilets (diepgevroren)
  • 1 pak diepgevroren bladspinazie
  • 100 g geraspte kaas
  • 100 g boter
  • 1 glas bouillon
  • 1 glas verse room
  • 1 ei
  • zout en peper
  • bloem

Bereidingswijze

Laat de tongfilets ontdooien. Vul ondertussen een pot met water, breng het aan de kook en dompel er de bladspinazie in onder. Laat de spinazie koken tot de bladeren los van elkaar gekomen zijn. Giet het water af en laat de spinazie goed uitlekken. Hak de spinazie daarna fijn.

Neem het ei en de geraspte kaas en meng het door de gehakte spinazie. Verdeel het spinaziemengsel over de tongfilets maar let erop dat er aan de rand telkens een strook vrij blijft van ongeveer 1 centimeter.

Rol de tongfilets stevig op en bind samen met een stukje keukengaren. Rol dan de tongpakketjes door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er de tongpakketjes in.

Eventueel kan er wat bouillon over de tongfiletjes gegoten worden. Voeg er daarna de room aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Laat de tongfilets ongeveer 10 minuten bakken.

Lees meer over:

Onze partners