Gevulde tomaat met krab, kaassaus en tomatenchips

02/09/16 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:18

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 grote rijpe tomaten

150 g geraspte kaas (emmentaler)

2 dl room

cayennepeper

zout

nootmuskaat

2 el fijngehakte peterselie

1 el fijngehakte knoflooktenen

150 g gekookt krabbenvlees

aardappelpuree

Snij de tomaten aan de bovenkant kruisgewijs in en dompel ze een halve minuut in kokend water. Giet meteen af en laat schrikken onder koud stromend water. Het vel komt nu gemakkelijk los. Pel de tomaten, hou de schillen apart en snij een hoed van de tomaten af (bij voorkeur met de groene steel er nog aan). Hol de tomaten zo goed mogelijk uit (zaden en zaadlijsten).

Smelt de kaas in de room op laag vuur tot een dikke saus. Kruid met cayennepeper, zout en nootmuskaat. Meng de peterselie, de knoflook en het krabbenvlees eronder. Vul de tomaten op met dit mengsel zet de hoed er weer op. Gril 20 min. in de oven op 230-250ºC.

Frituur de tomatenschillen krokant in hete frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de gevulde tomaten op aardappelpuree en versier met tomatenchips. Lepel het bakvocht erover en eromheen.

Onze partners