Gevulde sardines

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 kg sardines

4 eieren

3 el gemalen oude pecorino

paneermeel

zout

peper

2 stengels peterselie

De sardines in koud water doen en met de handen de ingewanden, de graten en de koppen verwijderen. De staart houdt de filets bijeen. De vulling bereiden: de eieren breken en mengen met de gemalen pecorinokaas, peper, zout, gehakt knoflook en peterselie en de hoeveelheid paneermeel die nodig is om de vulling dik te maken. Een dubbele filet aan de buitenkant door de bloem halen en met de bloemzijde op de handpalm leggen. Met behulp van een vork een laagje vulling aanbrengen en afdekken met een dubbele filet, die aan de buitenkant door de bloem werd gehaald. De pakketjes aan beide zijden in ruime olijfolie bakken. Warm, lauw of koud opdienen, indien gewenst met tomatensaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content