Gevulde sardines

09/06/11 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg sardines
  • 4 eieren
  • 3 el gemalen oude pecorino
  • paneermeel
  • zout
  • peper
  • 2 stengels peterselie

Bereidingswijze

De sardines in koud water doen en met de handen de ingewanden, de graten en de koppen verwijderen. De staart houdt de filets bijeen. De vulling bereiden: de eieren breken en mengen met de gemalen pecorinokaas, peper, zout, gehakt knoflook en peterselie en de hoeveelheid paneermeel die nodig is om de vulling dik te maken. Een dubbele filet aan de buitenkant door de bloem halen en met de bloemzijde op de handpalm leggen. Met behulp van een vork een laagje vulling aanbrengen en afdekken met een dubbele filet, die aan de buitenkant door de bloem werd gehaald. De pakketjes aan beide zijden in ruime olijfolie bakken. Warm, lauw of koud opdienen, indien gewenst met tomatensaus.

Lees meer over:

Onze partners