Gevulde pijlinktvis met zeevruchten

08/06/11 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 personen:

  • 1 kg kleine pijlinktvis
  • 100 g wortelen
  • 100 g prei
  • 1 granaatappel

Voor de vulling:

  • 300 g gamba's
  • 1 eiwit
  • 2 el sherry (fino of manzanilla)
  • peper en zout

Voor de vinaigrette:

  • de pantsers van de gamba's
  • 2 el olijfolie
  • 50 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 el suiker
  • 1 dl water
  • 2 el sherryazijn
  • 8 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Pel de gamba's en doe het vlees samen met het eiwit en de sherry in de cutter. Kruid met peper en zout en hak zo fijn mogelijk. Vul de schoongemaakte pijlinktvis met de farce en prik de opening dicht met cocktailprikkers. Stoom de inktvis beetgaar in 5 minuten, laat afkoelen en snijd in rondjes. Bak de gambapantsers aan in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de tomatenpuree, knoflook en suiker bij, bevochtig met water en laat zachtjes inkoken. Duw de pantsers goed uit en zeef de saus door een puntzeef. Voeg de azijn toe en maak een vinaigrette met de olijfolie. Verdeel de rondjes gevulde pijlinktvis op de borden en lepel er de vinaigrette en eenzelfde hoeveelheid olijfolie rond. Versier met gefrituurde julienne van prei en wortelen en met pitten van granaatappel.

Tijdsduur: 35 minuten.

Onze partners