Gevulde pâtissons met tomaten en lamsvlees

09/06/11 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

4 kleine pâtissons (tulbandkalebas: courgettesoort)

  • 5 trostomaten
  • 1 courgette
  • 250 gram lamsgehakt
  • 2 sjalotten
  • 1 lookteentje
  • 1 dl olijfolie
  • 1 handvol gemengde verse tuinkruiden
  • 1/2 l groentebouillon
  • vers gemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

Snij het hoedje van de patissons en hol ze met een lepeltje uit. Laat ze omgekeerd uitdruipen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Dompel de trostomaten even in kokend water om te gemakkelijk te kunnen pellen. Snij ze in partjes, lepel de pitjes er zorgvuldig uit en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de courgette in dunne plakjes. Fruit het vruchtvlees van de patissons met het lamsgehakt, de gesnipperde sjalotten en het geperste lookteentje in de olijfolie. Blijf roeren tot het gehakt korrelig wordt. Voeg één vijfde van de tomatenblokjes en de gehakte tuinkruiden erdoor en kruid met peper en zout. Vul de patissons met dit mengsel en zet het hoedje er terug op. Bedek de bodem van een grote, ingevette ovenschotel met de rest van de tomatenblokjes en de plakjes courgette. Kruid met peper en zout. Schik de patissons op deze bodem, overgiet met de groentebouillon en laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200°C.

Onze partners