Gevulde paddestoelen met Breydelham

10/06/11 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 8 personen
  • 16 grote paddestoelen
  • 1/2 rode wijn (côtes du Rhone)
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g kalfs/varkensgehakt
  • 100 g ham (fijn gehakt)
  • 1 mokka lepel gedroogde rozemarijn
  • 100 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 50 g broodkruim
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze

Reinig de paddestoelen en trek er de steeltjes uit

Doe de paddestoelhoedjes in een beboterde pot, doe er een weinig water en citroensap op. Kruid met peper, zout en bedek met een stukje boterpapier. Kook ze kort gaar.

Hak ondertussen de ui zeer fijn (met behulp van een keukenrobot?) Stoof deze snippers in wat olijfolie, pers er de look op, kruid met peper, zout en rozemarijn.

Hak ook de paddestoelsteeltjes en doe ze bij de snippers. Bevochtig met de rode wijn en laat die zachtjes inkoken.

Laat dit afkoelen, meng er het gehakt en stukjes ham bij en vul er de paddestoelen mee op. Bestrooi met gemalen kaas en broodkruim.

Verwarm de paddestoelen op de grill of plaats ze in de shuck wagon. Serveer ze als voorgerechtje of als bijgerecht.

Onze partners