Gevulde paddestoelen met Breydelham

  • Moeilijkheid

8 personen

16 grote paddestoelen

1/2 rode wijn (côtes du Rhone)

2 uien

2 knoflookteentjes

2 eetlepels olijfolie

200 g kalfs/varkensgehakt

100 g ham (fijn gehakt)

1 mokka lepel gedroogde rozemarijn

100 g gemalen Parmezaanse kaas

50 g broodkruim

1/2 citroen

Reinig de paddestoelen en trek er de steeltjes uit

Doe de paddestoelhoedjes in een beboterde pot, doe er een weinig water en citroensap op. Kruid met peper, zout en bedek met een stukje boterpapier. Kook ze kort gaar.

Hak ondertussen de ui zeer fijn (met behulp van een keukenrobot?) Stoof deze snippers in wat olijfolie, pers er de look op, kruid met peper, zout en rozemarijn.

Hak ook de paddestoelsteeltjes en doe ze bij de snippers. Bevochtig met de rode wijn en laat die zachtjes inkoken.

Laat dit afkoelen, meng er het gehakt en stukjes ham bij en vul er de paddestoelen mee op. Bestrooi met gemalen kaas en broodkruim.

Verwarm de paddestoelen op de grill of plaats ze in de shuck wagon. Serveer ze als voorgerechtje of als bijgerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content