Gevulde lamsschouder met saffraan en verse koriander

09/06/11 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ontbeende lamsschouder

Vulling:

  • 200 g in water gekookte kastanjes
  • 200 g bospaddestoelen
  • 200 g gehakt (mengeling rund, varken en lam)
  • 1 kopje olijfolie
  • een handje krenten
  • zout en peper

Saus:

  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 3 gehakte teentjes knoflook
  • 1/2 boeket verse koriander
  • een snuif gember, kaneel en saffraan

Bereidingswijze

Het gehakt met een weinig olie bakken. De paddestoelen schoonmaken, versnijden en in olie bakken. De paddestoelen mengen met de vermalen kastanjes. Voeg een mengeling van krenten, zout en peper toe. De ontbeende schouder als een zak dichtnaaien met keukengaren. Vullen met een mengeling van vlees en paddestoelen. De opening dichtnaaien. De schouder in een ovenvaste pan met olie aan alle kanten bruinen. Leg een bed van versneden uien, look, de andere kruiden, koriander, zout en peper op de bodem van de pan. De pan enkele minuten op groot vuur verwarmen, het vlees en 1 liter warm water toevoegen. De pan afdekken en 2 uur in een oven van 150° C plaatsen. Het vlees uit de pan halen, laten uitdruipen en bewaren. De uien mixen en het kookvocht verder inkoken tot een dikke, gebonden saus. Het vlees terug in de saus plaatsen en opdienen.

Onze partners