Gevulde kipfilet met rodekoolsla en wortel- en aardappelrösti

Fresh chicken meat chicken fillet with spices on wooden table © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Gevulde kipfilet met kruidenkaas uit de oven valt bij iedereen in de smaak. Serveer het gerecht met mooi gekleurde crispy rösti en een rodekoolslaatje.

Gevulde kipfilet met kruidenkaas uit de oven valt bij iedereen in de smaak. Serveer het gerecht met mooi gekleurde crispy rösti en een rodekoolslaatje.

Voor 4 personen

een kleine rodekool

4 lente-uitjes, versnipperd

2 of 3 aardappelen

5 à 6 wortelen

4 kipfilets

200 g kruidenkaas

3 el roomverse kruiden, zoals basilicum, peterselie….

Voor de saus van de rodekoolsla

1 tl suiker

2 el citroensap

4 el mayonaise

4 el room

Bereiding

1. Was de rodekool en drie wortelen en rasp fijn. Meng met de lente-uitjes. Bestrooi met zout en peper.

2. Meng de ingrediënten voor de saus en roer door de groentemengeling.

3. Snijd de kipfilets in vorm. Mix de restjes kip samen met de kruidenkaas, de room en kruiden in de foodprocessor.

4. Maak met een scherp mes een opening in elke kipfilet en vul de opening met het mengsel van de kruidenkaas. Duw de filets terug dicht en bak 3 à 4 minuten in een pan.

5. Zet de gevulde filets nog vijftien minuten in een hete oven.

6. Rasp de aardappelen en wortelen. Draai de geraspte aardappelen in een handdoek en pers het overtollige vocht uit. Meng de geraspte aardappelen en wortelen en bak in een hete bakpan met boter en olie als een koek aan twee kanten goudbruin (3 à 4 minuten totdat de rösti ‘crispy’ zijn). Bestrooi met zout en peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content