Gevulde jakobsschelpen

14/06/11 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:15

Geef je waardering

Gevulde jakobsschelpen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 grote jakobsschelpen (in de schelp)
  • 2 dl visfumet
  • 1 dl room
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 75 g champignons
  • boter
  • een scheut droge witte wijn
  • 2 el blanke roux
  • peper en zout
  • een handvol geraspte kaas

Bereidingswijze

Maak de jakobsschelpen schoon en snij er de sluitspieren uit. Schrob de lege schelpen goed schoon en zorg dat er geen onreinheden of zand meer achterblijven. Laat ze drogen.

Breng de visfumet met de room aan de kook, draai het vuur uit en pocheer er de jakobsschelpen 1 min. in. Haal ze onmiddellijk uit de pan en snijd het vlees in stukken.

Fruit de sjalot met de in plakken gesneden champignons in boter. Blus met de witte wijn. Bind de bouillon met de roux en laat goed indikken. Meng er de sjalot, de champignons en de jakobsschelpen onder. Kruid met peper en zout. Giet de massa in de schelpen tot ze voor tweederde vol zijn. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer in de oven. Serveer meteen en geef er brood bij.

Lees meer over:

Onze partners