Gevulde inktvis op Provençaalse wijze

09/06/11 om 19:03 - Bijgewerkt om 19:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 lichaamszakken van inktvis
  • olijfolie

Vulling :

  • 300 g witte vis
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blikje ansjovis
  • 100 g tapenade van zwarte olijven

Voor de saus :

  • 1 ui
  • zwarte peper
  • cayennepeper
  • een scheut droge witte wijn
  • 6 tomaten, geschild, ontpit en grof gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • laurier

Bereidingswijze

Blancheer de inktvis kort en verwijder het kraakbeen. Kook of stoom de witte vis en laat afkoelen. Plet de vis en voeg de fijngesneden ansjovisfilets toe, daarna de ui, de peterselie, de knoflook en de tapenade. Vul de inktvis met de mengeling. Bak de inktvis in olijfolie op hoog vuur. Temper het vuur, doe de ui erbij en stoof aan, zonder te laten kleuren. Voeg de fijngehakte knoflook toe, daarna de tomaten. Blus de warmte met witte wijn en kruid met tijm, laurier, rozemarijn en oregano. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen met het deksel schuin op de pan. Versier met zwarte olijven en serveer met pilafrijst !

Lees meer over:

Onze partners