Gevulde inktvis met paprika's en zalm

09/06/11 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 6 pijlinktvissen (150 gram elk)
  • 400 gram orzo of puntaletti (rijstvormige pasta, te koop in speciaalzaken)
  • 50 gram boter
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 dl olijfolie
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 courgette
  • 4 uien (gesnipperd)
  • 1 afgestreken koffielepel madras kerriepoeder
  • 1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
  • 4 dl passata
  • 0,5 dl pernod
  • 1,5 l visbouillon
  • 50 gram bloem
  • 800 gram zalm (in blokjes)
  • 1,5 dl room
  • peper en zout
  • 1 bosje bieslook (gesnipperd)
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Spoel de pijlinktvissen zorgvuldig onder de koude kraan. Meng de knoflook met de olijfolie. Kook de orzo gaar in gezouten water.

Spoel de pasta onder de koude kraan en laat enkele minuten uitlekken.

Snijd de groenten in kleine blokjes. Laat de boter smelten en voeg de olijfolie met de knoflook toe. Voeg vervolgens de paprika's, courgettes en uien toe, en laat een vijftal minuten stoven.

Bestrooi het geheel met de specerijen, en kruid met peper en zout. Roer goed en laat nog even sudderen.

Verdeel het groentemengsel over twee pannen.

Voeg aan de ene pan de bloem toe en laat even koken om de rauwe smaak van de bloem uit te koken. Voeg dan de passata, pernod en bouillon toe.

Breng de zalm en de room bij de groenten in de andere pan en laat nog even sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg de orzo toe.

Laat enkele minuten afkoelen en vul dan met behulp van een spuitzak of lepel de pijlinktvissen met dit mengsel. Leg de inktvissen in de pan met de saus en laat een 20-tal minuten garen op zacht vuur.

Serveer de inktvissen in diepe borden met de saus errond. Werk af met bieslook en peterselie.

Lees meer over:

Onze partners